unioncont.ro Web analytics

250 de euro lunar pentru firmele care angajeaza someri

250 de euro lunar pentru firmele care angajeaza someri
Monday, 16 October 2017 Noutati legislative

Agentii economici care angajeaza someri vor fi premiati de statul roman. Astfel, pentru fiecare persoana fara loc de munca careia ii ofera o slujba firmele din orice domeniu de activitate vor primi 250 de euro lunar din partea statului. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a explicat ca banii provin din fonduri europene.

Vasilescu a dat exemplul unei fabrici de automobile, care in cazul in care are nevoie de strungari poate angaja someri pe care ii formeaza la locul de munca, iar statul ofera angajatorului 250 de euro pentru fiecare angajat, cu conditia ca acesta sa elibereze dupa perioada de formare un certificat de calificare in meseria respectiva.

„La ora actuala exista o criza foarte mare de forta de munca in piata si noi am pregatit un proiect de lege, inclusiv cu normele de aplicare in acest sens. De maine daca vreti, orice angajator poate sa mearga la AJOFM, la oficiile pentru plasarea fortei de munca din judete, si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului, cu finantare europeana. Avem aproape jumatate de miliard din fonduri europene pentru a plati aceste salarii, pentru a forma forta de munca, pentru ca noi avem o problema in Romania, din acest punct de vedere", a spus Olguta Vasilescu.

De asemenea, ministrul a adaugat ca masura este valabila si pentru tinerii care au facultate, pentru stagiari, pentru acestia statul oferind 300 de euro lunar.

Foto: pixabay.com

Sursa: romaniatv.net

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.