2,78 miliarde lei, TVA rambursata de ANAF

2,78 miliarde lei, TVA rambursata de ANAF
Tuesday, 5 July 2022 economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a rambursat, in luna iunie, TVA in valoare de 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decat in iunie 2021, dar si peste media lunara din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei), conform informatiilor publicate de ANAF.

Cumulat, in primele sase luni ale anului curent, s-a restituit TVA catre mediul economic in valoare de 12,46 miliarde lei (echivalentul a circa 2,5 miliarde de euro), valoare superioara celei din perioada similara a anului 2021.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala are in vedere solutionarea deconturilor in ordine cronologica, iar rambursarea TVA va continua in ritm accelerat, astfel incat sa se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc si a rambursarilor efective.

Pentru situatiile in care vor fi posibile compensari totale sau partiale cu alte obligatii fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu optiune de rambursare vor fi solutionate imediat dupa emiterea deciziei de restituire, precizeaza ANAF.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.