34,39 miliarde euro sunt rezervele valutare ale BNR

34,39 miliarde euro sunt rezervele valutare ale BNR
Monday, 5 December 2016 economie

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut in luna noiembrie cu 40 milioane euro, ajungand la 34,39 miliarde euro, ceea ce reprezinta o marire de 0,1%, comparativ octombrie, potrivit datelor furnizate de banca centrala.

In luna noiembrie in conturile BNR au intrat 804 milioane euro, din partea Comisiei Europene si au iesit 764 milioane euro reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

In ceea ce priveste rezerva de aur, aceasta a ramas neschimbata, adica 103,7 tone, dar valoarea sa a scazut la 3,74 miliarde euro, de la 3,88 miliarde euro in octombrie, din cauza scaderii cotatiilor metalului pretios.

Rezervele internationale ale Romaniei, care insumeaza valute si aur, erau la finalul lunii noiembrie de 38,124 miliarde euro, in scadere cu 101 milioane euro fata de luna precedenta.

In luna decembrie, Ministerul Finantelor are de platit 130 milioane euro in contul datoriei publice denominate in valuta.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.