unioncont.ro Web analytics

Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15%

Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15%
Wednesday, 6 April 2022 economie

La finalul lunii februarie 2022, fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 88,47 miliarde de lei, in crestere cu 15% fata de nivelul inregistrat la 28 februarie 2021, anunta Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Investitiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat intr-un procent de 88% in active romanesti, majoritatea fiind denominate in lei. O mare parte a instrumentelor romanesti sunt reprezentate de titluri de stat sau actiuni listate la BVB.", conform sursei citate anterior.

Cea mai mare pondere in cadrul activelor era detinuta de titlurile de stat de 53,464 miliarde de lei (60,43%). Pe locul doi de aflau actiunile, cu 22,261 miliarde de lei (25,16%). Obligatiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 6,385 miliarde de lei, respectiv 7,22% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,834 milioane de participanti in februarie.

Pe pilonul II sunt active urmatoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tau, BCR, BRD, NN si Vital.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.