Aderarea Romaniei la moneda unica europeana, amanata pe termen nelimitat

Aderarea Romaniei la moneda unica europeana, amanata pe termen nelimitat
Friday, 16 September 2016 economie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sustine ca tara noastra nu poate adera la moneda unica europeana prea curand. Seful statului considera ca 2019, ca an in care Romania trece la euro a fost o tinta nerealista. Iohannis a subliniat ca aderarea la moneda unica europeana ramane un obiectiv major pentru tara noastra, dar ca va avea loc doar atunci cand economia va fi pregatita sa faca fata. Cu alte cuvinte, in acest moment moment nu exista un nou termen stabilit pentru aderarea la euro.

„Initial s-a vehiculat ca termen de integrare in zona euro 2019. A fost un termen inaintat atunci, prea optimist, as spune chiar nerealist. 2019 este exclus pentru noi. Dar Romania are in continuare acest obiectiv strategic de aderare la zona euro. Cand se va intampla acest lucru trebuie sa stabileasca in primul rand specialistii, care pot evalua in ce masura Romania indeplineste criteriile, in ce masura este realmente pregatita economia romaneasca. Fiindca o aderare care se produce prea repede poate sa fie in detrimentul economiei romanesti si acest lucru evident ca nu este de dorit. Nu avem o tinta fixata", a punctat Klaus Iohannis.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.