Agricultorii romani pot depune cereri pentru rambursarea ajutorului de stat a cantitatilor de motorina

Agricultorii romani pot depune cereri pentru rambursarea ajutorului de stat a cantitatilor de motorina
Monday, 10 July 2023 economie

Cererile de plata care vizeaza rambursarea ajutorului de stat pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 1 aprilie - 30 iunie 2023 (trimestrul II al anului 2023), se depun pana la data de 31 iulie 2023, inclusiv, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Cererile se depun sau pot fi transmise prin mijloace electronice la Centrele APIA, de catre administratorul/reprezentantul legal sau imputernicitul acestuia, insotite de documentele prevazute.

Potrivit APIA, toate documentele depuse in copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de solicitantul sprijinului, insusite prin semnatura si vor purta sintagma "conform cu originalul".

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre rata accizei standard si rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura a carei valoare unitara este de 1,529 lei/litru.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.