unioncont.ro Web analytics

Amenzi de peste 6.00.000 lei date de Inspectia Muncii

Amenzi de peste 6.00.000 lei date de Inspectia Muncii
Wednesday, 19 January 2022 economie

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 3 - 30 decembrie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 6.442.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca.

Potrivit sursei amintite mai sus, au fost depistate 267 persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 4.407 avertismente si au fost dispuse 9.868 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

In luna decembrie, au fost identificate 277 de persoane desfasurand munca nedeclarata, iar dintre acestea 188 nu aveau contract in forma scrisa, 66 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 9 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat si 14 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time. Astfel, valoarea amenzilor aplicate in luna decembrie pentru munca nedeclarata este de 3,95 milioane lei.

"Vom continua, si pe parcursul acestui an, campania nationala in vederea reducerii incidentei muncii nedeclarate si subdeclarate la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domenii de activitate in care s-a constatat o incidenta mare a acestui fenomen. Impactul social negativ al muncii nedeclarate si subdeclarate ne afecteaza pe toti, indiferent de statutul fiecaruia: salariat, angajator, beneficiar al unor servicii si suntem constienti ca avem o mare responsabilitate sociala, iar acest lucru ne obliga sa fim intoleranti fata de aceste practici. De asemenea, vom continua sa venim in intampinarea angajatorilor care au nevoie de sprijinul nostru, printr-o interactiune reala si eficienta cu acestia. Avem in vedere intalniri de lucru si comunicari directe cu angajatori reprezentativi din diferite domenii de activitate economica, intrucat am constatat ca sunt benefice pentru echilibrarea raporturilor de munca dintre salariati, angajator si autoritatea de control", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.