ANPC, adresa de email pentru consumatorii care vor sa reclame probleme cu creditele bancare

ANPC, adresa de email pentru consumatorii care vor sa reclame probleme cu creditele bancare
Tuesday, 30 May 2023 economie

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) anunta lansarea unei adrese speciala de e-mail, cu scopul de a veni in sprijinul consumatorilor care identifica elemente menite sa le afecteze direct interesele si sa ii determine sa ajunga intr-o situatie financiara dificila, in timpul derularii unui credit bancar contractat.

Conform ANPC, spsf@anpc.ro este adresa de e-mail la care consumatorii pot semnala probleme de tipul: cresterea exagerata a ratelor si, ca atare, a gradului sau de indatorare, fata de momentul contractarii creditului; cresterea nejustificata a dobanzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale; prezentarea, la momentul ofertarii, doar a solutiei de rambursare cu rate egale (ponderea in rata fiind de 75% dobanda si 25% sold principal), fara a i se pune la dispozitie mai multe posibilitati de rambursare pentru a alege.

In cazul in care consumatorul doreste sa semnaleze astfel de situatii, trebuie sa ataseze urmatoarele documente scanate: contractul si scadentarul initial; valoarea actuala a ratei; notificarile primite de la banca; venitul net al titularului, la momentul contractarii si in prezent; corespondenta avuta cu banca.

„Pentru documentarea comparativa a comisarilor ANPC care se ocupa de acest domeniu, in cazul in care locuiti sau munciti in alta tara a Uniunii Europene, detineti un contract de imprumut incheiat cu o banca de acolo si doriti sa veniti in sprijinul institutiei noastre - pentru o imagine cat mai completa referitoare la abordarea acestei chestiuni la nivelul comunitar - trimteti, pe aceeasi adresa de e-mail, scanarea documentelor care sa contina nivelul ratelor, scadentarele, dobanzile sau orice alta informatie referitoare la derularea creditului doriti sa ne puneti la dispozitie, fara a ne dezvalui datele dvs. Personale", conform sursei citate.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.