unioncont.ro Web analytics

ASF a lansat o aplicatie pentru sustinerea procesului de autorizare pe piata financiara non-bancara

ASF a lansat o aplicatie pentru sustinerea procesului de autorizare pe piata financiara non-bancara
Friday, 27 August 2021 economie

Ca parte a strategiei de digitalizare a activitatii sale, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat un instrument online care faciliteaza procesul de autorizare pe piata financiara non-bancara.

Conform ASF, noua sectiune a rubricii Autorizari, gazduita pe site-ul Autoritatii, pune la dispozitia celor interesati o lista cu toate documentele necesare in procesul de autorizare pe toate cele trei piete, precum si cu toate actele normative care guverneaza acest proces.

"Asa cum am promis la preluarea mandatului, aducem solutii noi, digitale, pentru a veni atat in sprijinul cetatenilor, cat si al companiilor. ASF trebuie sa fie o institutie care sa lucreze in interesul consumatorului, iar acest nou instrument online reprezinta unul dintre proiectele pe care le-am realizat in acest sens", a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu.

Presedintele ASF a precizat ca, in perioada urmatoare, noua sectiune online destinata procesului de autorizare va avea noi valente, devenind un portal interactiv, unde vor putea fi incarcate documente si vor putea fi utilizate semnaturile electronice.

"ASF se transforma intr-o institutie supla, moderna, digitala. Interactiunea dintre noi si stakeholderi trebuie sa fie doar la un click distanta", a transmis Nicu Marcu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.