unioncont.ro Web analytics

Au fost finalizate procedurile pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF

Au fost finalizate procedurile pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF
Friday, 28 April 2017 Finante si contabilitate

Procedurile pentru conectarea caselor de marcat la serverele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au fost incheiate cu succes.

„Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a finalizat specificatiile tehnice si structura fisierelor pe care casele de marcat urmeaza sa le trimita catre ANAF in conformitate cu Hotararea pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003. Acestea au fost definitivate in urma intalnirilor de lucru desfasurate in ultimele cinci luni intre ANAF si reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) si ai Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat", se spune in documentul citat.

Legea prevede ca la 1 noiembrie 2018 presedintele ANAF trebuie sa emita un ordin care sa precizeze data la care casele de marcat trebuie sa transmita informatiile catre serverele institutiei. Acest proiect vizeaza conectarea a peste un milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel incat transmiterea de date sa inceapa la jumatatea anului 2019, conform informatiilor furnizate de Agentie.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.