BNR lanseaza o moneda de argint cu tema 125 de ani de la nasterea lui George Calinescu

BNR lanseaza o moneda de argint cu tema 125 de ani de la nasterea lui George Calinescu
Monday, 24 June 2024 economie

Banca Nationala a Romaniei va introduce in circulatie, luni, 24.06, o noua moneda din argint dedicata aniversarii a 125 de ani de la nasterea lui George Calinescu, cunoscut critic literar si membru al Academiei Romane.

Conform unui anunt oficial al bancii centrale, aversul monedei este decorat cu o reprezentare a unei parti din fatada Academiei Romane din Bucuresti, unde Calinescu a fost membru titular. Moneda include, de asemenea, inscriptia "ROMANIA" in arc de cerc, stema Romaniei, valoarea nominala de "10 LEI" si anul de emisiune "2024". Pe revers, moneda afiseaza portretul si semnatura lui George Calinescu, alaturi de numele acestuia si anii sai de viata, "1899 - 1965".

Monedele comemorative de argint, emise pentru a marca 125 de ani de la nasterea lui George Calinescu, sunt prezentate in capsule de metacrilat transparent, fiind acompaniate de brosuri informative si certificate de autenticitate redactate in limbile romana, engleza si franceza. Certificatele includ semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si ale casierului central. Tirajul acestor monede este limitat la un maximum de 5.000 de exemplare.

Pretul de vanzare stabilit pentru fiecare moneda de argint este de 500,00 lei, fara a include TVA, dar incluzand brosura de prezentare si certificatul de autenticitate. Aceste monede sunt recunoscute ca avand putere circulatorie pe intreg teritoriul Romaniei.

Monedele comemorative sunt puse in circulatie prin intermediul sucursalelor regionale ale Bancii Nationale a Romaniei, localizate in Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis. Aceasta lansare numismatica este realizata pentru a facilita accesul colectionarilor si interesantilor din diferite regiuni ale tarii.

Foto: bnr.ro

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.