unioncont.ro Web analytics

BNR, moneda moneda din aur cu tema 160 de ani de la nasterea generalului Ioan Dragalina

BNR, moneda moneda din aur cu tema 160 de ani de la nasterea generalului Ioan Dragalina
Monday, 28 December 2020 economie

Din 28 decembrie circuitul numismatic a fost imbogatit cu o moneda din aur cu tema 160 de ani de la nasterea generalului Ioan Dragalina. Moneda a fost lansata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Aversul monedei reda monumentul dedicat generalului Ioan Dragalina de la Caransebes, locul de nastere al generalului, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „100 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune „2020".

Reversul monedei prezinta portretul si numele generalului Ioan Dragalina si anii intre care a trait acesta „1860 – 1916".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

BNR a anuntat ca tirajul maxim pentru moneda din aur este de 500 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 2.300 de lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 160 de ani de la nasterea generalului Ioan Dragalina au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 160 de ani de la nasterea generalului Ioan Dragalina se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.