unioncont.ro Web analytics

Cazierul fiscal poate fi eliberat prin intermediul Spatiului Privat Virtual

Cazierul fiscal poate fi eliberat prin intermediul Spatiului Privat Virtual
Thursday, 26 September 2019 Taxe si impozite

Romanii care au cont pe SpatiulPrivatVirtual scapa de cozile din sediile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la care ar fi trebuit sa stea in cazul in care doreau eliberarea unui cazier fiscal. Astfel, Serviciul electronic Spatiul Privat Virtual ofera contribuabililor inrolati o noua facilitate: posibilitatea de a solicita si de a primi, on-line, cazierul fiscal.

„Solicitarea se transmite prin intermediul Sectiunii , prin selectareaCIF/CNP-ului pentru care se doreste eliberarea certificatului si mentionarea motivului solicitarii", conform ANAF.

Cazierul fiscal se va regasi in Sectiunea „Mesaje".

„Reamintim contribuabililor ca serviciul Spatiul Privat Virtual este usor de accesat, gratuit si disponibil 24 de ore din24, atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica", mentioneaza sursa citata.

Acest serviciu online permite obtinerea informatiilor fiscale privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale si primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica, asemenea celor comunicate prin posta sau la ghiseu.

Instructiunile privind inrolarea in SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la urmatorul link https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.