unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, pe un trend ascendent

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, pe un trend ascendent
Thursday, 4 March 2021 economie

Inceputul lui 2021, a adus o crestere cu 1,7%a volumului cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 2,8%, a informat Institutul National de Statistica.

Trendul pozitiv s-a datorat majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+5,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,5%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 5,9%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020, a inregistrat o scadere, pe ansamblu, cu 2,8%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-7,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,2%).

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 3,9%.

Conform sursei citate, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 22,3%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-24,7%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-23,1%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-15,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedenta a scazut pe ansamblu cu 3,2%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-2,1%).

Cresteri au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,8%) si vanzarile de produse nealimentare (+1,1%).

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.