unioncont.ro Web analytics

Cifra de afaceri din serviciile de piata a crescut in primele 10 luni din 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piata a crescut in primele 10 luni din 2020
Thursday, 17 December 2020 economie

In primele 10 luni din acest an, prestate in principal intreprinderilor a crescut in termeni nominali, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3%, respectiv cu 2,7%, fata de perioada similara din 2019, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica.

Astfel, in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020 in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut, pe ansamblu, cu 3,0%, datorita cresterilor inregistrate de cifra de afaceri din: activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+23,8%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+3,9%), activitatile de comunicatii (+1,8%) si activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+1,1%) comparativ cu perioada similara din 2019.

Scaderi au inregistrat activitatile de transporturi (-3,9%).

In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2019, in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 2,7%.

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+16,7%), activitatile de transporturi (+3,8%), activitatile de comunicatii (+3,6%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+1,1%) si din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 1,2%.

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, in termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,2%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+19,8%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+5,3%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+2,5%) si din activitatile de comunicatii (+2,0%). Activitatile de transporturi au scazut cu 0,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, in termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,7%.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.