unioncont.ro Web analytics

Credite cu dobanda ROBOR de 2% pentru fermierii romani

Credite cu dobanda ROBOR de 2% pentru fermierii romani
Tuesday, 12 May 2020 economie

Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a declarat ca fermierii romanii afectati de pandemia de coronavirus vor fi sprijiniti in perioada aceasta. Astfel, agricultorii vor avea acces la credite cu o dobanda ROBOR de 2%, iar valoarea creditului va fi de pana la 85% din suma totala pe care o vor primi ca subventie.

"Pentru a facilita accesul fermierilor la creditare in conditii avantajoase, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), impreuna cu bancile comerciale si cu Fondul de Garantare au incheiat conventii, in asa fel incat pe baza adeverintelor emise de APIA fermierii sa aiba acces la credite cu o dobanda ROBOR de 2%. Valoarea creditului va fi de pana la 85% din valoarea sumei calculate atat din FEGA cat si pentru suma totala pe care fermierii o va primi ca si subventie in aceasta perioada", a spus Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat ca adeverintele vor fi eliberate de APIA incepand cu data 15 mai 2020, cu doua luni mai devreme comparativ cu anul trecut.

„Tot pentru a veni in intampinarea nevoilor fermierilor afectati de evolutia pandemiei coronavirus, fermierii pot primi adeverintele la 2-3 zile de la data depunerii cererilor. Asta este promisunea colegilor mei de la APIA si cu siguranta se vor tine de cuvant", a mai spus Adrian Oros.

Foto: madr.ro

Adreian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.