unioncont.ro Web analytics

Cresc dobanzile la creditele in lei

Cresc dobanzile la creditele in lei
Wednesday, 20 September 2017 Finante si contabilitate

Cresc dobanzile la creditele in lei

Robor, un indice care intra in componenta dobanzilor variabile ale creditelor pentru firme si populatie, a depasit 1%. Ceea ce inseamna ca ratele la imprumuturile in lei vor creste si ele.

Indicele la care bancile se imprumuta intre ele pe piata interbancara si care intra in componenta dobanzilor variabile ale creditelor pentru firme si populatie, Robor la 3 luni a ajuns astazi la 1%. Este cel mai ridicat nivel inregistrat din ianuarie 2016, potrivit Economica.net.

Astfel, potrivit unor calcule facute de o banca comerciala, la un credit de 270.000 lei cu dobanda 3,97%, marja fixa 3% + robor 0,97% - rata lunara era saptamana trecuta de 1.858,60 lei. Saptamana aceasta rata va suporta o ajustare de dobanda de 0.03%, iar pana la sfarsitul anului majorarea va fi de 0,1% ceea ce va conduce la o majorarea a ratei la 1.876 lei si o dobanda de 4,1%.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.