Crestere economica in Uniunea Europeana

Crestere economica in Uniunea Europeana
Tuesday, 1 November 2016 economie

O crestere economica anuala de 1,8%, si, respectiv, 1,6%, similara cu nivelul din precedentele trei luni a fost inregistrata in Uniunea Europeana si zona euro. Datele au fost furnizate de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).

PIB-ul UE si cel al zonei euro au crescut cu 0,4%, si, respectiv, 0,3%, in trimestrul trei din 2016, similar cu nivelul inregistrat in precedentele trei luni, conform agerpres.

In trimestrul doi din 2016, comparativ cu precedentele trei luni, cele mai mari cresteri din UE s-au inregistrat in Romania (1,5%), Ungaria (1%), Cehia, Slovacia si Polonia (toate cu 0,9%) sustin informatiile publicate luna trecuta de Eurostat. Niciuna dintre tarile din UE nu a inregistrat scaderi ale PIB-ului insa au fost tari, respectiv Franta, Italia si Finlanda, care au avut crestere zero.

Cea mai mare crestere economica inregistrata in trimestrul doi din 2016 comparativ cu perioada similara din 2015 a fost a Romaniei, cu un plus de 5,9%, urmata de Slovacia (3,7%) si Spania (3,2%). Singurul declin a fost raportat in Grecia (minus 0,9%).

Fondul Monetar International (FMI) a estimat luna aceasta ca Romania va inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din Europa, de 5%, urmata de Irlanda (4,9%).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.