unioncont.ro Web analytics

Crestere semnificativa a cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate

Crestere semnificativa a cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate
Friday, 18 June 2021 economie

In primele patru luni din 2021, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut fata de perioada 1.I-30.IV.2020, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,7%, respectiv cu 9,0%, conform informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit sursei amintite, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, cresterea cifrei de afaceri ca serie bruta s-a datorat activitatilor de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+20,7%), activitatilor de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+18,3%), altor servicii furnizate in principal intreprinderilor (+10%), activitatilor de transporturi (+8,9%) si activitatilor de comunicatii (+6%).

In acelasi interval analizat, fata de primele patru luni din anul anterior, in termeni nominali, afacerile din serviciile de piata prestate, in principal, intreprinderilor ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate au crescut pe ansamblu cu 9%.

La nivelul lunii aprilie din acest an, comparativ cu aprilie 2020, serviciile de piata prestate au consemnat o cifra de afaceri in crestere cu 34,4%, ca serie bruta, ca urmare a rezultatelor pozitive din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+55,9%), activitatile de transporturi (+47,2%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+34,6%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+23,4%) si activitatile de comunicatii (+11,1%).

Totodata, raportat la acelasi interval de referinta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate, in principal, intreprinderilor ca serie ajustata a inregistrat un salt de 31,9%.

Potrivit sursei citate, in acest an (aprilie vs martie), afacerile din serviciile de piata prestate intreprinderilor au crescut cu 0,4%, ca serie bruta, respectiv cu 3,4% ca serie ajustata.

Ca serie bruta, afacerile din serviciile furnizate in principal intreprinderilor s-au majorat cu +6,6%. Pe de lata parte, scaderi au inregistrat activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (-8,2%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-3,1%), activitatile de transporturi (-2,1%) si activitatile de comunicatii (-2%).

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.