unioncont.ro Web analytics

Cursuri online organizate de organismele de formare profesionala atestate ASF

Cursuri online organizate de organismele de formare profesionala atestate ASF
Thursday, 24 December 2020 economie

Organismele de formare profesionala, atestate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), vor putea organiza si desfasura in sistem online programele de formare/pregatire si perfectionare profesionala la distanta.

ā€˛Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a initiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesionala pe piata de capital, cu derularea inclusiv a unei consultari publice pe marginea modificarilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregatirea si perfectionarea profesionala pe piata de capital. Regulamentul actualizeaza cadrul legal aplicabil in domeniul formarii si pregatirii profesionale specifice pietei de capital, in sensul armonizarii acestuia cu necesitatile si particularitatile pietei, aflate intr-o continua dinamica. Principala noutate adusa de regulament o reprezinta posibilitatea organizarii si desfasurarii de catre organismele de formare profesionala, atestate de ASF, a programelor de formare/pregatire si perfectionare profesionala la distanta, in sistem online, fara prezenta fizica", a anuntat ASF.

Conform vicepresedintelui institutiei, Gabriel Gradinescu: ā€˛Regulamentul raspunde necesitatii actuale in ceea ce priveste desfasurarea in conditii optime a programelor de formare/pregatire si perfectionare profesionala in contextul in care, in acest an, pe teritoriul Romaniei au fost instituite masuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19. Prin aceasta posibilitate, oferita organismelor de formare profesionala, Autoritatea estimeaza ca se va inregistra un puternic impact pozitiv asupra desfasurarii activitatilor pe piata de capital. Regulamentul raspunde necesitatii actuale in ceea ce priveste desfasurarea in conditii optime a programelor de formare/pregatire si perfectionare profesionala in contextul in care, in acest an, pe teritoriul Romaniei au fost instituite masuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19", a declarat Gabriel Gradinescu.

Prin acest nou act normativ se abroga Regulamentul CNVM nr. 12/2010 privind formarea profesionala a operatorilor si specialistilor pentru piata de capital, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.

"Regulamentul are in vedere inclusiv debirocratizarea si simplificarea documentatiei necesare atestarii in calitatea de organisme de formare profesionala, precum si de eficientizare a desfasurarii programelor de formare profesionala prin oferirea unei independente mai mari organismelor de formare profesionala cu privire la modul de organizare si desfasurare a acestor programe", a precizat vicepresedintele ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a fost infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital, cele trei sectoare insumand peste 10 milioane de participanti.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.