unioncont.ro Web analytics

Decizie de ultima ora legata de comisioanele bancare

Decizie de ultima ora legata de comisioanele bancare
Monday, 20 February 2017 Finante si contabilitate

Nu de putine ori romanii, oameni de afaceri sau cetateni simpli, s-au plans de multitudinea de comisioane pe care le percep bancile pentru serviciile oferite. In viitor, numarul comisioanele bancare va fi redus. Potrivit unui proiect realizat de Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor care va fi adoptat printr-o ordonanta de urgenta de catre Guvernul Grindeanu, clientii bancilor isi pot putea muta banii dintr-o banca in alta platind comisioane putine. Proiectul e necesar pentru alinierea la normele europene.

Astfel, institutiile financiare vor fi obligate sa elimine comisioanele de administrare, care ajung in prezent, pana la 5 lei pe luna, arata proiectul de ordonanta.

In prezent, posesorul unui cont curent plateste mai multe comisioane. De exemplu, la 1.500 de lei transferati de la o banca la alta, comisioanele pot sari de 30 de lei. Unele banci au renunțat deja la costurile pentru deschiderea sau inchiderea unui cont. Exista in schimb comisioane pentru alte operațiuni. Schimbarea legislației va obliga bancile sa le reduca substanțial si pe acestea. Putini dintre clienti stiu cat din banii lor intra in posesia bancilor.

Noile reguli vor obliga bancile sa ofere gratuit serviciile de deschidere și inchidere a conturilor curente si vor taia din sumele pe care bancile si le opreau la depunerea de fonduri si retragerea de numerar.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.