unioncont.ro Web analytics

Dobanda de politica monetara ramane neschimbata

Dobanda de politica monetara ramane neschimbata
Friday, 6 January 2017 Finante si contabilitate

Rata dobanzii de politica monetara va ramane 1,75% pe an, iar ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele in valuta la vor fi mentinute la 10%, respectiv 8% pentru pasivele in lei 8%, au decis in sedinta de vineri membrii Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

De asemenea, CA al BNR a decis ā€˛gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

In prezent Consiliului de Administratie al BNR este format din numai opt membri dupa ce anul trecut Bogdan Olteanu si-a dat demisia ca urmare a trimiterii sale in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta si luare de mita.

Parlamentul va numi in acest an un alt viceguvernator al BNR in locul lui Bogdan Olteanu, potrivit declaratiilor liderilor politici.

Cei opt membri actuali ai Consiliului de Administratie al bancii centrale sunt guvernatorul Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorul Liviu Voinea, Marin Dinu, Daniel Daianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy si Virgiliu Stoenescu.

Dobanda de politica monetara a fost diminuata ultima data in luna mai 2015, cu 0,25 puncte, de la 2% la 1,75%. Tot atunci au fost reduse si ratele RMO pentru pasivele in lei cu doua puncte procentuale, de la 10% la 8%.

Foto: bnr.ro

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.