unioncont.ro Web analytics

Investitii in titluri de stat Tezaur de peste 955 de milioane de lei

Investitii in titluri de stat Tezaur de peste 955 de milioane de lei
Friday, 29 January 2021 economie

Romanii au achizitionat titluri de stat Tezaur in valoare de 955 de milioane de lei. Este prima emisiune lansata de Ministerul Finantelor din anul 2021. Din cele 955 de milioane de lei, 850.425.746 lei au fost cumparate prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului si 104.853.554 lei prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana.

Este cea mai mare valoare subscrisa lunar de investitori in cadrul unei emisiuni Tezaur. Astfel, prima emisiune de titluri de stat Tezaur din anul 2021 lansata de Ministerul Finantelor a avut peste 21.400 de investitori.

Titlurile de stat au fost lansate din 4 ianuarie 2021 si au o scadenta de 1, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 3,25%, 3,5%, si 3,75%, sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

"Avand in vedere interesul foarte ridicat manifestat de populatie pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finantelor intentioneaza sa continue cu o frecventa lunara emisiunile in cadrul acestui program pe tot parcursul anului 2021", a anuntat MFP.

Titlurile de stat lansate de Ministerul Finantelor au putut fi cumparate: intre 4-27 ianuarie de la unitatile Trezoreriei Statului siintre 4-25 ianuarie prin Compania Nationala Posta Romana pentru mediul rural. De asemenea, au putut fi cumparate intre 4-26 ianuarie pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.