unioncont.ro Web analytics

Legea insolventei, aproape de adoptare

Legea insolventei, aproape de adoptare
Wednesday, 26 September 2018 Noutati legislative

Eugen Teodorovici a anuntat ca proiectul de lege privind insolventa este definitivat si are toate avizele, iar in urmatoarele zile va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei de Guvern din aceasta saptamana.

„Este definitivat acest proiect de act normativ. Eu spun ca aceste propuneri sunt propuneri care in primul rand vor face ca mediul economic sa fie mult mai curat si corect, pentru ca, stiti foarte bine, sunt companii care au practica din a intra in insolventa, de a sta in insolventa si de a crea probleme celorlalte companii de buna credinta", a ministrul de Finante.

Proiectul vine cu o serie de modificari, spre exemplu o firma va intra mai greu in insolventa si va iesi mai repede.

„Este o posibilitate ca statul, de exemplu, in situatia cand are anumite creante la anumite companii sa decida chiar stergerea unor creante pana la 50% pentru a ajuta acele companii, care in piata sa devina atractive. Se va intra mai greu poate in insolventa, pentru ca, din pacate, cadrul legislativ actual a permis o astfel de situatie. Se va iesi mai repede din insolventa", a punctat Teodorovici.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.