unioncont.ro Web analytics

Microintreprinderile pot alege sa plateasca impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri

Microintreprinderile pot alege sa plateasca impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri
Thursday, 29 March 2018 Noutati legislative

Guvernul Dancila anunta de noi masuri fiscale adoptate prin Ordonanta de Urgenta. Unele dintre ele vin sa sprijine ONG-urilor furnizoare de servicii sociale. Altele le permite sa opteze pentru plata impozitului pe profit sau pe cifra de afaceri.

Astfel, microintreprinderile care fac sponsorizari pentru a asigurarea finantarii organizatiilor non-profit, care sunt de furnizari de servicii sociale acreditati la cel putin un serviciu social licentiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venituri micro-intreprinderilor pana la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile respective. Iar in cazul persoanelor fizice, cota din impozitul pe venit pe care o pot dona creste de la 2% la 3,5%.

Actul normativ mai prevede ca microintreprinderile vor putea opta intre impozitul pe profit si pe cifra de afaceri.

„Ordonanta de Urgenta introduce o noua regula fiscala potrivit careia microintreprinderile pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit din indeplinirea a doua conditii: un nivel de capital social minim de 45.000 lei, aproximativ 10.000 de euro sau care au cel putin doi salariati. Deci acestea sunt optiunile pe care le au microintreprinderile", a declarat Viorica Dancila.

De asemenea, pentru transportatorii de marfuri si persoane se introduce o noua masura prin reducerea accizei la motorina, a mai spus premierul. „Se diminueaza cu 183, 62 lei/tona, respectiv 217,31 lei/tona nivelul accizei la motorina, utilizata drept carburant pentru sectorul transportului de marfuri sau transportul de persoane", a incheiat premierul.

Foto: Guvern

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.