Ministrul Finantelor sustine ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru banci nu afecteaza costul creditelor

Ministrul Finantelor sustine ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru banci nu afecteaza costul creditelor
Wednesday, 27 September 2023 Taxe si impozite

Ministrul Finantelor sustine ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru banci nu afecteaza costul creditelor

Marcel Bolos, Ministrul Finantelor, a declarat cu fermitate ca costurile creditelor pentru romani nu vor creste in urma implementarii impozitului de 1% pe cifra de afaceri a institutiilor bancare.

"Nicidecum. Sunt 41 de banci si 336 de milioane de lei este efectul cumulat al impozitului pe cifra de afaceri pe care bancile il platesc. Discutam zilele trecute cu un presedinte de banca si mi-a spus: 'Domnul ministru, sa stiti ca puteam si 3% sa suportam', pentru ca am ajuns cu dumnealor la intelegerea ca aceasta taxa, cum ii spunem noi impozit minim, limbajul nostru de specialitate, sa fie pus pe cifra de afaceri definita conform normelor bancare", a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Marcel Bolos, intr-un briefing de presa sustinut la Palatul Victoria, dupa ce a fost intrebat daca aceasta taxa pe cifra de afaceri a bancilor va insemna si credite mai scumpe pentru romanii de rand.

In plus, Marcel Bolos a exprimat recunostinta fata de institutiile bancare pentru intelegerea deplina a eforturilor Guvernului, mai ales in aceste vremuri dificile pentru tara noastra.

"Si, in felul acesta, multumesc bancilor ca au inteles demersurile pe care le-am facut intr-o perioada grea pentru tara noastra, intr-o perioada in care trebuie sa fim atenti cum cheltuim banii publici si intr-o perioada in care era nevoie - si este nevoie - de aceasta solidaritate, de aceasta justete a relatiei pe care o avem cu mediul de afaceri, a modului in care ne cheltuim banii publici si, desigur, sa fim mult mai aspri cu ceea ce inseamna combaterea evaziunii fiscale", a subliniat oficialul de la Finante.

Marcel Bolos, in calitate de ministru, a prezentat clarificari cu privire la proiectul de lege ce vizeaza anumite masuri fiscale si bugetare. Acest proiect, pentru care Guvernul urmeaza sa-si asume responsabilitatea, a fost discutat in prima etapa a dezbaterilor in cadrul sedintei de Guvern.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.