Modificarile fiscale ce intra in vigoare la 1 februarie

Modificarile fiscale ce intra in vigoare la 1 februarie
Wednesday, 25 January 2017 Taxe si impozite

Odata cu 1 februarie intra in vigoare o serie de modificari fiscale cum ar fi schimbarea regimului de impozitare a microintreprinderilor, valoarea salariului de baza minim dar si eliminarea unor taxe, ca de exemplu timbru de mediu.

Plafonul pana la care o persoana juridica este considerata microintreprindere creste de la 100.000 euro la 500.000 euro. De asemenea, se schimba si cotele de impozitare astfel: 1% pentru microintreprinderile cu unul sau mai multi salariati si 3% pentru cele fara salariati.

Tot din 1 februarie plafonul reprezentand valoarea sumei echivalente cu 5 ori castigul salarial mediu brut (peste 9.400 de lei) aferent bazei lunare de impozitare pentru veniturile din salarii este eliminat – ceea ce inseamna venituri mai mici pentru acesti salariati.

In ceea ce priveste salariul minim pe economie, acesta va creste cu 200 de lei ajungand la valoarea de 1.450 de lei pe luna.

In cazul in care o persoana obtine venituri din investitii si din alte surse( ex. dividende), insa beneficiaza si de salariu sau alte venituri care pot fi asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, indemnizatii de somaj nu va plati contributia la asigurarile de sanatate.

Cu data de 1 februarie 2017 sunt eliminate urmatoarele taxe: timbrul de mediu pentru autovehicule; taxe si tarife privind registrul comertului; taxe si tarife privind legea cetateniei romane; taxele radio si TV; taxele percepute de Monitorul Oficial pentru persoanele fizice care sunt determinate de lege sa anunte pierderi de acte si schimbari de nume; f) taxele extrajudiciare de timbru.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.