Noi schimbari ale regimului TVA in turism

Noi schimbari ale regimului TVA in turism
Monday, 3 April 2017 Noutati legislative, economie

Agentiile de turim au primit o veste minunata din partea Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. Membru Guvernului a anuntat public ca va depune la Ministerul de Finante documentele necesare pentru reducerea TVA la 9% pentru produsele pe care le vand agentiile de turism. Totusi, lucrurile nu se vor rezolva peste noapte, Dobre nu s-a sfiit sa puncteze ca va fi „un drum destul de lung" pana cand proiectul va intra in vigoare, dar ca spera „sa nu fie anevoios", informeaza News.ro

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a facut anuntul in deschiderea Adunarii Generale a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), care se desfasoara, vineri, la Sibiu.

„Realitatile acestui domeniu se schimba de la an la an, iar noi suntem pe o legislatie veche pe care nu am updatat-o la necesitatile care sunt in acest moment. Vreau sa va spun in premiera, aici, la Sibiu, ca saptamana viitoare voi inainta documentatia catre Ministerul de Finante in ceea ce priveste reducerea TVA la agentiile de turism la 9%. O sa fie un drum destul de lung, sper sa nu fie anevoioas, dar sper sa avem un rezultat foarte bun la final astfel incat si dumneavoastra sa aveti un TVA de 9% ca si celelalte activitati din turism", a anuntat ministrul.

Ulterior, ministrul Turismului le-a declarat jurnalistilor ca nu stie exact cat vor dura procedurile.

„Procedura este in felul urmator: Ministerul Turismului va face propunerea catre Ministerul de Finante. Am avut o discutie principiala cu dansii. Trebuie inaintata o documentatie catre Comisia Europeana, apoi trebuie sa asteptam raspunsul acestora", a precizat Mircea Titus Dobre.

Reducerea TVA la 9% pentru toate produsele pe care le vand agentiile de turism este o mai veche doleanta a patronatele din domeniu care au mai cerut si ca Guvernul sa majoreze bugetul destinat promovarii turistice a Romaniei pe plan extern.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.