Obiectiv important al BNR legat de situatia creditelor neperformante

Obiectiv important al BNR legat de situatia creditelor neperformante
Wednesday, 15 March 2017 Finante si contabilitate, economie

Liviu Voinea, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustine ca institutia pe care o reprezinta doreste o scadere a creditelor neperformante. In prezent procentul acestor imprumuturi se situeaza de intre 9% si 10%, insa Voinea spera ca in 2017 sa scada la 6%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a propus o tinta de 6% a creditelor neperformante in acest an, in conditiile in care, in prezent, procentul este intre 9% si 10%, a declarat, miercuri, Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR, cu ocazia lansarii „Raportului economic pentru Romania 2017".

„Creditele neperformante au continuat sa se reduca. In acest an exista tinta de 6% cu creditele neperformante, adica de a ajunge la media europeana. Suntem, in schimb, peste media europeana in ce priveste gradul de acoperire cu provizioane al acestor credite. Din perspectiva bugetului Romania nu ar trebui sa foloseasca bani publici pentru sectorul bancar in acesti ani, incepand cu 2009", a spus Liviu Voinea cu ocazia lansarii „Raportului economic pentru Romania 2017".

In prezent, Romania se confrunta cu o inflatie scazuta in vreme ce ratele de dobanda sunt la minime istorice.

„S-a redus incertitudinea legislativa, iar Banca Nationala a contribuit la acest lucru. Bancile si-au continuat curatarea bilanturilor de credite neperformante, sunt capitalizate si riscul de contagiune e in scadere si avem rezerve internationale nete in crestere", a punctat viceguvernatorul BNR.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.