Optiuni de investitie atractive pentru romani: Ministerul Finantelor lanseaza noi titluri de stat

Optiuni de investitie atractive pentru romani: Ministerul Finantelor lanseaza noi titluri de stat
Tuesday, 14 May 2024 economie

Incepand de luni, 13 mai, romanii au oportunitatea de a investi in titluri de stat Tezaur, disponibile cu maturitati de unu si trei ani si dobanzi anuale de 6% si, respectiv, 6,85%. Acestea au o valoare nominala de 1 leu si sunt emise in forma dematerializata, conform informatiilor publicate de Ministerul Finantelor.

Titlurile de stat pot fi achizitionate in perioada 13 mai 2024 - 6 iunie 2024 online, exclusiv de catre persoanele fizice inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Printre operatiunile care pot fi realizate online se numara deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate selectata a Trezoreriei Statului, subscrierea titlurilor de stat Tezaur si viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele acestuia.

In plus, intre 13 mai 2024 si 7 iunie 2024, titlurile de stat vor putea fi achizitionate si direct de la sediile unitatilor Trezoreriei Statului. In mediul urban, acestea vor fi disponibile intre 13 mai 2024 si 6 iunie 2024, iar in mediul rural, intre 13 mai 2024 si 5 iunie 2024, prin subunitatile postale ale CN Posta Romana SA.

Aceasta initiativa reprezinta o oportunitate valoroasa pentru romani de a-si diversifica portofoliul de investitii si de a beneficia de dobanzi atractive in conditii de securitate financiara oferite de stat.

"Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gandite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobanda competitiva si neimpozabila, garantata de stat si sunt foarte usor de achizitionat, in oficiile postale sau in sediile Trezoreriei din toata tara. Ofera siguranta si venituri regulate celor care vor sa faca economiile sa produca suplimentar, in timp ce furnizeaza Guvernului resursele necesare pentru a-si indeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur ramane un pilon al stabilitatii economice, fiind una dintre cele mai importante optiuni de pe piata", a transmis ministrul Marcel Bolos.

Dobanda oferita este anuala si platibila conform termenelor specificate in prospectul de emisiune. Titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si pot fi rascumparate anticipat. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni si au posibilitatea anularii acestora in perioada de subscriere prin depunerea unei cereri.

Eligibile pentru aceste investitii sunt persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data subscrierii. Veniturile obtinute din investitiile in titluri de stat sunt neimpozabile.

Ministerul Finantelor va folosi fondurile obtinute din aceste emisiuni pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice, asigurand astfel o gestionare eficienta a resurselor financiare ale statului.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.