Ordonanta de plafonare a tarifelor RCA, publicata in Monitorul Oficial

Ordonanta de plafonare a tarifelor RCA, publicata in Monitorul Oficial
Tuesday, 20 September 2016 Noutati legislative

Ordonanta de urgenta a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA a fost publicata luni in Monitorul Oficial. Potrivit acestui document, preturile primelor de asigurari obligatorii vor fi inghetate timp de de sase luni.

OUG privind RCA a fost publicata cu intarziere din cauza faptului ca a avut nevoie de anumite avize de la Consilul Legislativ care au putut fi luate abia la inceputul acestei saptamani.

„Textul OUG a fost publicat pe site-ul Ministerului Finantelor dupa care a fost trimisa la Consiliul Legislativ de unde trebuia sa vina niste avize. Au venit azi (luni – n.r.) si OUG se va publica in maxim 2-3 ore. Ordonanta va fi publicata azi in Monitorul Oficial fara modificari de fond, doar cu modificari de forma pentru ca Consiliul Legislativ asta face si nu se putea publica fara aceste avize care au trebuit luate dupa week-end", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului Ciolos, Liviu Iolu, scrie news.ro.

Potrivit OUG aprobata de Guvern si publicata miercuri seara pe site-ul Ministerului Finantelor, „in termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ASF va stabili tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule ce urmeaza a se aplica de catre societatile de asigurare RCA".

In urma discutiilor dintre reprezentantii ASF si cei ai protestatarilor, s-a ajuns la o intelegere privind stabilirea unui tarif de referinta pentru asigurarile auto obligatorii RCA, estimând un nivel de 7.500 de lei pe an in cazul camioanelor de peste 16 tone.

Proiectul a fost solicitat de catre transportatorii rutieri. Executivul a aprobat miercuri Ordonanta de urgenta propusa de catre Ministerul Finantelor, insa actul normativ a fost publicat abia luni seara in Monitorul Oficial.

OUG prevede ca, "pentru o perioada de sase luni, (..) ASF va calcula un tarif de referinta cu caracter orientativ, trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul in parte, pe baza platilor efective de daune achitate de catre asiguratorii RCA din piata si raportate la frecventa statistica a producerii evenimentelor, pe categorii de vehicule".

Adrian Vaduva

Sursa: romaniatv.net

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.