Peste 434,2 milioane de euro cheltuiti de romani in magazinele online

Peste 434,2 milioane de euro cheltuiti de romani in magazinele online
Tuesday, 8 November 2016 economie

Romanii folosesc tot mai des cu cardul atunci cand fac cumparaturi in magazinele online. Astfel, potrivit unui studiu, in primele trei trimestre ale acestui an, platile cu cardul au crescut cu 59% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La sfarsitul lunii septembrie 2016 se procesasera plati online in valoare de peste 434,2 milioane de euro, fata de 273,2 milioane de euro procesate in primele 9 luni ale anului 2015.

In primele noua luni ale acestui an numarul de tranzactii online prin card a crescut semnificativ comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, in primele trei trimestre ale lui 2016 numarul lunar de tranzactii este de aproximativ 1,1 milioane, o crestsre semnificativa fata de 800.000 de tranzactii lunar inregistrate anul trecut, conform datelor furnizate de RomCard, in premiera pentru GPeC. Din punct de vedere al comportamentului de consum, in luna martie a fiecarui an s-au inregistrat cele mai multe tranzactii si cel mai mare volum din primele 9 luni ale anului, atat in 2015, cat si in 2016.

In martie anul trecut romanii au facut peste 850.000 de tranzactii online cu cardul, in valoare de peste 35 de milioane de euro. Trend-ul s-a mentinut si in 2016, luna martie fiind cea mai importanta din primele trei trimestre ale anului in curs, cand s-au inregistrat peste 1,1 milioane de tranzactii in valoare de peste 54 de milioane euro.

O alta statistica arata ca in luna august 2016, numarul de tranzactii nu a inregistrat niciun recul, asa cum s-a intamplat in august 2015. Chiar si in plina perioada de concedii, romanii au continuat sa tranzactioneze online prin card exact ca intr-o luna obisnuita, numarul de tranzactii depasind 1,1 milioane, iar valoarea acestora depasind 47 de milioane euro.

Anul 2016 se va incheia, conform estimarilor GPeC, cu un bilant de circa 585 milioane de euro procesate online prin card in sistemul 3D Secure la RomCard, la care se adauga volumul procesat de Netopia mobilPay.

Sursa: economica.net

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.