Preturi mai mici pentru produsele care expira

Preturi mai mici pentru produsele care expira
Thursday, 11 May 2017 Noutati legislative, economie

Legea privind diminuarea risipei alimentare ar putea deveni functionala in curand. Desi a fost adoptata inca de anul trecut, actului normativ i-au lipsit normele metodologice de aplicare. Acum ministerul Agriculturii a finalizat proiectul privind normele metodologice ceea ce inseamna ca magazinele vor fi obligate, astfel, sa reduca preturile produselor alimentare ce urmeaza sa expire potrivit Economica.net.

Ministerul Agriculturii a finalizat proiectul de Hotarare de Guvern privind normele metodologice de aplicare a Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, acesta urmand sa intre in dezbatere publica in curand. Proiectul de Hotarare de Guvern referitor la normele metodologice de aplicare a Legii nr 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare este elaborat, aflandu-se in curs de avizare interna, dupa parcurgerea tuturor etapelor de avizare interna, acesta va fi postat pe site-ul ministerului in vederea consultarii publice.

Potrivit sursei citate, principalele masuri pe care le vor lua operatorii economici din sectorul agroalimentar pentru diminuarea risipei alimentare "sunt de responsabilizare pentru diminuarea risipei". Mai exact, este vorba despre masuri privind vanzarea cu pret redus a produselor aflate aproape de expirarea datei-limita de consum, masuri privind transferul alimentelor prin donare sau sponsorizare, directionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal prin transformarea in compost sau transformarea lor in biogaz si masuri privind dirijarea catre o unitate autorizata de neutralizare.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.