Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone

Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone
Friday, 9 September 2016 Finante si contabilitate

De o buna bucata de vreme au aparut tot mai multe informatii potrivit carora rezerva de aur a Romaniei este din ce in ce mai mica. Tocmai de aceea, reprezentantii Bancii Nationale au tinut sa puna lucrurile la punct.

Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone, nivel care se mentine din 2007, valoarea la zi a acestuia fiind de 3,930 miliarde euro.

Institutia a comunicat aceste valori in conditiile in care in presa au aparut informatii repetate legate de lipsa unor cantitati de aur din rezerva. Reprezentantii BNR sustin ca statul roman are de suferit din aceasta cauze iar pretul va fi unul piperat, spre exemplu se va imprumuta bani de pe pietele externe cu dobanzi mai ridicate iar stabilitatea cursului de schimb si cea financiara vor avea de suferit.

„Costul acestei discreditari se poate rasfrange asupra statului roman ca atare, prin slabirea pozitiei sale pe pietele internationale si implicit prin riscul de a creste costurile de imprumut ale statului si ale companiilor publice si private din Romania, prin afectarea stabilitatii cursului de schimb si a stabilitatii financiare", arata un comunicat al BNR.

Sursa: BNR

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.