Romanii au de ce sa se bucure! Iata ce se intampla cu pretul benzinei si motorinei

Romanii au de ce sa se bucure! Iata ce se intampla cu pretul benzinei si motorinei
Tuesday, 21 March 2017 economie

Dupa ce ani intregi romanii s-au confruntat cu cresteri constante ale preturilor la carburanti, lucrurile incep sa se miste in directia buna. Astfel, benzina si motorina se ieftinesc – pretul a cazut sub pragul de un euro pe litru.

Mai multi factori au determinat aceasta reducere a costului carburantului, printre ei se numara taxele mai mici, pretul petrolului a mers in jos, dar si evolutia monedei nationale in raport dolarul si euro. Tocmai de aceea, potrivit Economica.net, la cele mai ieftine statii ale unui important comerciant din tara, motorina si benzina ajuns sa coste sub un euro litrul.

Unii comercianti importanti de carburanti au redus, marti, pretul benzinei si motorinei vandute prin statiile proprii cu patru bani pe litru. De la inceputul acestei luni, preturile au scazut, in unele statii din tara, cu 23 de bani pe litrul de benzina si cu 14 bani pentru litrul de motorina.

Dupa ieftinirea de marti, la cea mai ieftina benzinarie din Bucuresti, benzina standard a ajuns sa coste 4,61 lei litrul, iar motorina 4,64 lei litrul.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.