unioncont.ro Web analytics

Romanii pot investi in programul Tezaur

Romanii pot investi in programul Tezaur
Wednesday, 23 December 2020 economie

Romanii pot achizitiona titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani. Cele trei emisiuni de stat vor putea fi subscrise de luni, 4 ianuarie 2021 avand dobanzi de 3,25%, 3,5% si 3,75%, a anuntat Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Titlurile de stat pot fi cumparate: intre 4-27 ianuarie de la unitatile Trezoreriei Statului, intre 4-25 ianuarie prin Compania Nationala Posta Romana pentru mediul rural si 4-26 ianuarie pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana.

Conform MFP, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu, iar dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni", conform sursei citate.

Iar investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale ce le atesta calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor Publice se bucura de un interes crescut al romanilor, veniturile/castigurile aferente fiind neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor Publice in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Potrivit MFP, prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (sectiunea Datorie publica), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.