Romanii primesc dobanzi anuale de 6%, respectiv 6,85% la titluri de stat Tezaur cumparate

Romanii primesc dobanzi anuale de 6%, respectiv 6,85% la titluri de stat Tezaur cumparate
Friday, 7 June 2024 economie

Incepand de luni, 10 iunie, romanii au oportunitatea de a investi in titluri de stat Tezaur, care ofera maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi anuale de 6%, respectiv 6,85%, conform anuntului facut de Ministerul Finantelor.

Aceste titluri de stat sunt disponibile pentru achizitie in intervalul 10 iunie - 4 iulie exclusiv online pentru persoanele fizice inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) si prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. In plus, in perioada 10 iunie - 5 iulie, acestea pot fi cumparate direct de la sediile unitatilor Trezoreriei Statului. In mediul urban, titlurile sunt disponibile prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A. pana pe 4 iulie, iar in mediul rural pana pe 3 iulie 2024.

"Odata cu aceasta emisiune avem o facilitate noua, aceea ca am implementat plata cu POS direct la sediile unitatilor de Trezorerie, pentru alimentarea mai facila a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectueaza cele mai multe dintre subscrieri. Urmatorul pas este ca anul acesta sa dezvoltam si o aplicatie care sa permita achizitia online a titlurilor de stat. Sunt pasi firesti pentru a facilita achizitia acestui instrument de economisire pe care romanii il apreciaza. In cele cinci editii din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde de lei", a declarat ministrul Finantelor, Marcel Bolos, intr-un comunicat al institutiei.

Dobanda aferenta titlurilor de stat emise in cadrul Programului Tezaur este anuala si va fi platita la datele specificate in prospectul de emisiune. Aceste titluri sunt transferabile si pot fi rascumparate anticipat, oferind flexibilitate investitorilor. De asemenea, investitorii pot face multiple subscrieri la o singura emisiune si au optiunea de a anula subscrierile efectuate, dar numai in perioada de subscriere, printr-o cerere depusa in acest sens.

Pentru a fi eligibile, persoanele interesate trebuie sa aiba cel putin 18 ani la momentul subscrierii. Un avantaj semnificativ este ca veniturile generate de aceste investitii in titluri de stat, lansate de Ministerul Finantelor, sunt scutite de impozit.

Ministerul Finantelor, in calitate de emitent al titlurilor de stat, va utiliza fondurile obtinute prin aceasta emisiune pentru a finanta deficitul bugetar si pentru a refinanta datoria publica, conform informatiilor furnizate de sursa respectiva.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva


×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.