unioncont.ro Web analytics

Schimbare de macaj: Guvernul a anuntat ce se intampla cu TVA la tranzactii imobiliare si in domeniul publicitatii

Schimbare de macaj: Guvernul a anuntat ce se intampla cu TVA la tranzactii imobiliare si in domeniul publicitatii

Introducerea cotei zero de TVA la tranzactii imobiliare ca si in domeniul publicitatii anuntata de multa vreme nu mai este de actualitate. Cel care a anuntat vestea este presedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Da, este adevarat, pentru ca de asta am si lungit-o atat de mult. Cei din domeniul publicitatii si din zona presei au spus ca aceasta masura, chiar daca poate avea efecte bune, poate avea si efecte perverse, in sensul ca ar trebui sa astepte mult la rambursarea de TVA, si cei din zona de constructii de locuinte la fel", a spus Dragnea.

Din moment cei ei, cei care erau beneficiarii, nu sunt de acord, ramanem doar cu zero la input-urile in agricultura pentru ca acolo situatia este inversa. Ei sunt obligati sa vanda cu TVA zero produsele, in schimb input-urile intra cu TVA si tot asa asteapta un an sau doi pana se ramburseaza TVA", a adaugat Dragnea.

Intrebat daca, in aceste conditii, nu se mai respecta programul de guvernare, Dragnea a raspuns: „Ati tras o concluzie foarte desteapta, doar ca toate promisiunile erau pentru beneficiari. Daca beneficiarii spun ca aceasta masura ii deranjeaza....".

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.