Schimbare in Codul Muncii: Ce trebuie sa stie firmele despre contractul de munca de la distanta

Schimbare in Codul Muncii: Ce trebuie sa stie firmele despre contractul de munca de la distanta
Monday, 24 July 2017 Noutati legislative

In curand, in Codul Muncii vor fi incluse contractele de tip teleworking, privind munca de la distanta folosind tehnologia informatiei. In acest moment proiectul de lege este supus dezbaterii publice.

"Prin prezentul proiect de act normativ se va realiza flexibilizarea si adaptarea relatiilor de munca la realitatile socio-economice actuale, in raport cu evolutia dinamica a pietei muncii si se vor stabili avantaje, atât pentru salariat, cât si pentru angajator. Mai precis, pentru angajator se vor reduce costurile administrative in vederea inchirierii spatiilor, cheltuielile cu utilitatile, consumul de carburant, precum si parcul auto. In ceea ce il priveste pe salariat, avantajele constau in eliminarea costurilor de bani si de timp cu deplasarea de la si pâna la sediul angajatorului, precum si libertatea alegerii locului de munca si valorificarea timpului de lucru, in vederea imbunatatirii echilibrului intre viata profesionala si cea personala", se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege initiat de Ministerul Muncii.

Pentru categoriile de locuri de munca in care se utilizeaza tehnologia informatiei si comunicatiilor, se mai mentioneaza in document, proiectul de act normativ instituie un drept si nu o obligatie, in sensul stabilirii consensuale de catre parti a locului de desfasurare a activitatii salariatului.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.