Schimbarea schimbarii: Se renunta la neimpozitarea dividendelor

Schimbarea schimbarii: Se renunta la neimpozitarea dividendelor
Thursday, 31 August 2017 Taxe si impozite

Nu cu foarte mult timp in urma, guvernantii anuntau ca in Codul Fiscal va fi modificat astfel incat dividendele sa aiba impozit zero, dar si sa includa noi facilitati fiscale pentru proprietarii care cultiva terenurile agricole.

Insa niciuna dintre aceste masuri nu vor intra in vigoare in 2018. Asadar, dividendele vor ramane impozitate cu 5% ca si pana in prezent. Guvernantii au realizat ca impozitul zero ar fi insemnat 1,4 miliarde lei mai putini bani in visteria statului.

Si nici proprietarii care isi cultiva terenurile agricole nu vor fi recompensati. Masura prin care acestia primeau anumite facilitati fiscale a fost scoasa din proiectul de modificare a Codului Fiscal. In schimb, pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv impozitul va putea fi majorat de consiliul local cu pana la 100 lei/hectar, incepand cu al treilea an.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.