unioncont.ro Web analytics

Se dau bani tinerilor antreprenori! Iata bancile care acorda finantarea

Se dau bani tinerilor antreprenori! Iata bancile care acorda finantarea
Wednesday, 31 August 2016 Finante si contabilitate

Pentru a acoperi partea de cofinantare proprie si investitia initiala in cadrul programelor Start si SRL-Debutant, antreprenorii aflati la inceput si startup-urile pot lua credite de la bancile alese de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA). Este vorba despre programul prin care statul ofera micilor afaceri ajutoare nerambursabile de pana la 26.000 Euro, respectiv 10.000 Euro.

Cele doua bani selectate de MECRMA drept partenere in implementarea programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri (SRLD) si a programului START 2016, informeaza marti institutia sunt CEC Bank si Banca Transilvania.

"Faptul ca cele doua institutii de credit au indeplinit cerintele solicitate si ca ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis sa oferim aplicantilor la cele doua programe nationale posibilitatea de a alege institutia de credit prin intermediul careia vor implementa programele in anul 2016", a declarat Claudiu Vrinceanu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit unui comunicat al institutie.

La Programul Start, banca trebuie sa ofere firmei solicitante credit in cuantum de minimum 10% din valoarea eligibila a cheltuielilor aprobate in cadrul investitiei. La Programul SRL-D, cuantumul creste la minimum 50% din valoarea eligibila a cheltuielilor aprobate.

Conform sursei citate, posibilitatea implementarii in parteneriat cu institutii de credit a programelor dedicate start-up-urilor si debutantilor in afaceri are urmatoarele beneficii:

- timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de catre beneficiari;

- incurajarea creditarea intreprinderilor aflate la inceput de drum.

Termenul pentru depunerea cererilor de catre SRL-D a fost prelungit

In plus, Ministerul Economiei anunta prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri. Termenul initial expira in data de 30 august la ora 20.00, insa Ministerul redeschide aplicatia de depunere a cererilor in data de 31 august la ora 10.00. Noul termen expira in data de 14 septembrie 2016, ora 20.00.

Astfel, numerele de inregistrare in Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicantilor dupa inchiderea celei de-a doua sesiuni de inscriere, mentioneaza institutia.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

Sursa: MECRMA

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.