unioncont.ro Web analytics

Teodorovici: Amnistia fiscala va fi adoptata in luna mai

Teodorovici: Amnistia fiscala va fi adoptata in luna mai
Friday, 19 April 2019 Noutati legislative

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat ca amnistia fiscala, redenumita restructurare financiara, ar putea fi adoptata in luna mai, fiind inclusa intr-un pachet de masuri pentru mediul privat. Teodorovici a declarat ca prin aceasta masura, Guvernul vrea sa dea o sansa in principal companiilor publice (care au datorii mari catre stat) sa se salveze de la inchidere.

„Restructurarea aceasta financiara este o masura pe care o avem la nivel de Guvern in atentie. Eu imi doresc foarte mult ca luna mai sa fie luna in care sa venim, ca echipa guvernamentala, cu un pachet de masuri pentru mediul privat, pachet care sa cuprinda, printre altele, si aceasta masura de restructurare financiara", a declarat seful finantelor publice.

Totodata, Teodorovici a subliniat ca firmele care nu si-au platit in acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de masura.

Restructurarea financiara ar fi o sansa in special pentru marile companii de stat.

„Pe noi ne intereseaza sa dam o sansa in principal marilor companii publice, pentru ca acestea, in anii care urmeaza, nu mai pot fi sustinute de catre stat asa, pe diverse cai. Comisia Europeana spune foarte clar: domnule, este ajutor de stat ilegal, trebuie sa recuperezi. Si atunci, peste un an, doi, trei, cinci sau asa mai departe, este acest risc ca aceste companii sa poata fi inchise. Si atunci, daca suntem un Guvern responsabil, cum spun eu ca suntem si marea parte a romanilor spune acest lucru, trebuie sa actionam in acest fel", a afirmat ministrul.

Restructurarea fiscala presupune stergerea penalitatilor si dobanzilor datorate si esalonarea datoriei de baza in asa fel incat transele de rambursare sa nu afecteze dezvoltarea economica a companiei, iar compania sa nu aiba presiunea platii catre stat.

Ministrul a dat asigurari ca acelasi mecanism se va aplica si companiilor private.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.