Termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru Campania 2024, extins pana la 12 iunie

Termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru Campania 2024, extins pana la 12 iunie
Monday, 10 June 2024 Noutati legislative

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru Campania 2024 a fost extins pana la 12 iunie inclusiv, in conformitate cu reglementarile legale.

Aceasta prelungire este detaliata in Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nr. 231 din 6 iunie 2024, care stabileste noua perioada de depunere a cererilor la APIA intre 4 aprilie si 12 iunie.

"Prelungirea termenului vine in sprijinul fermierilor care, din motive neimputabile lor, inca nu au depus cererile de plata pentru anul 2024 in termenul stabilit initial", conform sursei citate.

Fermierii sunt incurajati sa se prezinte la centrele judetene si locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), unde vor primi asistenta din partea functionarilor agentiei. Acest suport este esential pentru a facilita accesul eficient la interventiile destinate sectoarelor vegetal si zootehnic, precum si la schemele de sprijin compensatoriu de mediu si clima.

Fermierii care au optat pentru depunerea electronica a cererii de plata prin intermediul aplicatiei IPA-Online sunt necesari sa se prezinte la sediile APIA pentru a semna documentele necesare finalizarii procesului. De asemenea, cei care aleg sa foloseasca semnatura electronica trebuie sa notifice in avans functionarul responsabil de gestionarea cererii lor, fie prin telefon, fie prin e-mail.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.