Titluri de stat pentru donatorii de sange

Titluri de stat pentru donatorii de sange
Wednesday, 19 July 2023 economie

Ministerul Finantelor lanseaza a doua editie a programului de titluri de stat Fidelis, in care se ofera o transa speciala donatorilor de sange, potrivit informatiilor publicate de institutie.

In parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Ministerul Finantelor pune la dispozitia persoanelor care doresc sa doneze sange un centru mobil in institutie. Centrul este organizat in holul central al institutiei in perioada 18-20 iulie, intre orele 8:00-13:30.

Cei care doneaza sange beneficiaza de cea mai mare dobanda la titlurile de stat Fidelis. Perioada de subscriere a Programului de titluri de stat Fidelis este de doua saptamani, intre 17-28 iulie.

"Este o campanie pentru care avem ca motto "Ce poate fi mai pretios decat viata insasi?". Ganditi-va la faptul ca prin simpla actiune de a dona sange, putem aduce speranta si zambet pe chipurile celor aflati in nevoie, familiilor lor si comunitatii in ansamblu. Iar pentru a face completa aceasta miscare de solidaritate, vom avea un centru de donare chiar in Ministerul Finantelor, in perioada 18-20 iulie, unde puteti veni sa faceti un gest de generozitate si la schimb plecati cu cea mai buna dobanda la titlurile de stat Fidelis. Asadar, va invit pe fiecare dintre voi sa faceti un pas inainte si sa va alaturati acestei campanii. Fac apel inclusiv la membrii Guvernului, sa ni se alature si sa fie o sursa de inspiratie si de schimbare", a transmis ministrul Marcel Bolos.

Ministerul Finantelor isi exprima recunostinta fata de toti cei care vor participa la aceasta campanie, care se va realiza in conditii de siguranta si conform protocoalelor sanitare in vigoare.

Titlurile de stat Fidelis sunt o alternativa a depozitelor bancare si se adreseaza investitorilor care isi asuma un risc scazut. Investitorii care se vor alatura campaniei vor beneficia de dobanda de 7,3% pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an, fata de 6,3% cat s-ar fi acordat in mod normal.

De asemenea, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 1 ianuarie 2023.

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. - Groupe Societe Generale si Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

In afara de transa speciala, editia FIDELIS care debuteaza pe 17 iulie va contine si emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6,30%, respectiv 7,20%; titluri de stat in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani si dobanzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Cei care investesc in titlurile de stat Fidelis se bucura de facilitati precum: posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere; castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile si flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului.

Detinatorii de titluri de stat FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.