Vesti proaste: Cresc din nou dobanzile la creditele in lei

Vesti proaste: Cresc din nou dobanzile la creditele in lei
Tuesday, 13 February 2018 Finante si contabilitate, economie

ROBOR la trei luni, indicele in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, a ajuns la 2,06%, de la 2,04% cat era la finalul saptamanii trecute, conform informatiile publicate de banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, indicele ROBOR la trei luni se apropie de valoarea maxima atinsa in octombrie 2017 cand se cifra la 2,08% pe an. La inceputul lui 2018, ROBOR la trei luni era de 2,05%.

In ceea ce priveste indicele ROBOR la 6 luni, valoarea acestuia este de 2,34% in vreme ce ROBOR la 9 luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a atins borna de 2,39%.

ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.