Vredict CCR: Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric, neconstitutionala

Vredict CCR: Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric, neconstitutionala
Tuesday, 7 February 2017 economie

Judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei au decis, marti, ca Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric este neconstitutionala. Anuntul a fost facut de presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Judecatorii supremi au admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Guvern in toamna. Executivul condus atunci de Dacian Ciolos a sesizat pe 24 octombrie CCR dupa adoptarea de catre Parlament a legii care prevedea conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii. Dorneanu a explicat ca solutia solutia adoptata de Camera Deputatilor este gresita si nu respecta conventiile europene. Dupa declararea neconstitutionala a Legii conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric se aplica legislatia veche conform presedintelui CCR.

Proiectul de lege privind conversia creditelor in franci elvetieni a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor pe 18 octombrie 2016.

Potrivit actului normativ, creditele in franci elvetieni se convertesc in lei la cursul de la data incheierii contractului.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.