unioncont.ro Web analytics

Achizitia de vehicule rutiere pentru transportul pasager, in crestere

Achizitia de vehicule rutiere pentru transportul pasager, in crestere
Tuesday, 4 February 2020 economie

Romanii au cumparat mai multe vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor in trimestrul IV din 2019. Astfel, numarul inmatricularilor noi de autovehicule din aceasta categorie a crescut cu 1,4%, ajungand la 38.657. In schimb, inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a scazut cu 3,9% la 9.109, raportat la trimestrul similar din 2018, potrivit informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS).

Ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul pasagerilor a fost de 24,7% din totalul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor si ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul marfurilor a fost de 33,4% din totalul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor.

In trimestrul IV 2019 comparativ cu trimestrul corespunzator din anul 2018, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la categoriile: mopede si motociclete - cu 27,3% - si autoturisme - cu 1,2%. La categoria autobuze si microbuze, numarul de inmatriculari noi a scazut cu 32,6%.

In perioada analizata, au fost inregistrate 38.657 inmatriculari de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor (24,7% din total), la categoria autoturisme inregistrandu-se 37.513 inmatriculari de vehicule noi, respectiv 24,5% din total inmatriculari noi de autoturisme.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, a fost inregistrata crestere la categoria remorci si semiremorci, cu 9,9%, si scaderi la categoriile: autotractoare, cu 14,3%, si autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 8,1% fata de trimestrul IV 2018.

In perioada analizata, au fost inregistrate 9.109 inmatriculari de vehicule rutiere noi pentru transportul marfurilor, reprezentand 33,4% din total.

Fata de trimestrul III 2019, in trimestrul IV 2019 inmatricularile noi de vehicule rutiere au inregistrat scaderi la vehiculele pentru transportul pasagerilor, cu 7,3%, si cu 8,4% la vehiculele pentru transportul marfurilor.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.