Angajatii IT, impozit pe venit

Angajatii IT, impozit pe venit
Tuesday, 17 January 2017 Taxe si impozite

In prezent angajatii din industria IT romaneasca sunt scutiti de impozitul pe profit. Situatia s-ar putea schimba odata cu modificarea publicata acum in Monitorul Oficial care prevede ca vor beneficia in continuare de aceasta facilitate doar cei care produc software. In decembrieGuvernul a adoptat o modificare care defineste activitatea de productie de software. Din document reiese ca persoanele care produc programe de software vor fi scutiti de taxa de 16%, dar nu specifica foarte clar ce se intampla cu persoanele care modifica aceste produse sau contribuie la imbunatatirea lor.

In Romania peste 30.000 de angajati din IT care se ocupa de mentenanta unor aplicatii sau modifica produse software, insa intreaga industrie activeaza 75.500 de angajati in 14.000 de companii.

Industria IT din Romania a crescut in ultimii ani, reprezentand 3% din PIB in 2012, iar in 2016, 6% din PIB. Veniturile generate sunt de peste 3,6 miliarde de euro.

Exista doua variante: guvernul modifica normele de aplicare astfel incat lucrurile sa fie mult mai clare, ori Ministerul de Finante emite un nou ordin care sa stabileasca o noua definitie mult mai clara a activitatii de productie de software.

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.