unioncont.ro Web analytics

APIA, campanie de informare pentru fermierii romani

APIA, campanie de informare pentru fermierii romani
Thursday, 16 January 2020 economie

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat, la Arad, o campanie de informare in randul fermierilor din vestul tarii, dedicata exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Scopul acestei campanii este eficientizarea implementarea masurilor APIA si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor aferente masurilor de dezvoltare rurala.

‚ÄěPrincipalele obiective ale campaniei de informare vizeaza cresterea gradului de vizibilitate si a constientizarii in randul actualilor, dar si a potentialilor beneficiari, cu privire la modul de accesare a masurilor gestionate de APIA din PNDR 2014-2020, prin diseminarea informatiilor relevante la nivelul si pe intelesul fermierilor", conform APIA.

Masurile vizate sunt Masura 10 - Agromediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 - Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 - Submasura 8.1 - Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 - Submasura 15.1 - Plati pentru angajamente de silvomediu.

‚ÄěPornind de la convingerea ca un fermier informat e un fermier puternic, am considerat ca este foarte important si util sa venim in intampinarea nevoii fermierilor de a cunoaste si intelege cat mai bine modul de accesare a acestor forme de sprijin, de a fi la curent cu noutatile si oportunitatile de finantare si de a-si clarifica eventualele neclaritati cu ajutorul lectorilor APIA prezenti la conferinta", a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea, la conferinta de informare organizata la Arad.

La conferinta de la Arad participa fermieri din regiunea de vest a tarii, respectiv din judetele Arad, Timis, Bihor, Hunedoara, Caras-Severin.

Campania de informare va cuprinde 7 sesiuni derulate la nivel regional cu ajutorul lectorilor proprii, in perioada 15 ianuarie - 1 martie 2020, dupa urmatorul calendar: 15 ianuarie - Arad, 22 ianuarie - Salaj, 29 ianuarie - Sibiu, 5 februarie - Tulcea, 12 februarie - Suceava, 19 februarie - Prahova, 26 februarie - Valcea.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.