unioncont.ro Web analytics

BNR, lansare moneda din argint cu tema 100 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Japonia

BNR, lansare moneda din argint cu tema 100 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Japonia
Thursday, 1 July 2021 economie

Incepand cu 7 iulie 2021, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 100 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Japonia, conform informatiilor oferite de banca nationala.

Aversul monedei reda Varful Caraiman din Muntii Bucegi, pe care se afla Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI" si anul de emisiune „2021".

Reversul monedei prezinta o compozitie ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poarta traditionala (torii) suprapusa peste imaginea muntelui Fuji reflectata in oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat „1921" si inscriptia circulara „100 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI JAPONIA".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 1.000 piese. Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Japonia au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 100 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Japonia se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: www.bnr.ro

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.